Hearts Of Iron 4 - Hava Saldırıları Nasıl Oluşturulur ?

Hoi 4'te hava saldırıları nasıl yapılır ? uçaklar nasıl kullanılır bunu aktaracağım. Ben oyuna ilk başladığımda bazı sıkıntılar çektim ve bu sıkıntıların üstesinden nasıl geldim onlara değineceğim zaman zaman blogumda.
İlk olarak herhangi bir Havalimanını seçin ve ona tıklayın. (Haritada ufak uçak simgeleri)
Havalimanının uçak kapasitesi üzerinde yer almaktadır. Resimlere tıklayarak büyütebilirsiniz.
Şimdi yeni bir Airwing oluşturacağız. Açılan kısımda aşağıdaki resimde gösterdiğim yere tıklayın.
Şimdi görevlendireceğimiz uçakları seçeceğiz. Buradan elinizdeki uçakları görebilirsiniz işaretlediğim yere tıklayarak uçakları seçiyorum.
Seçim işlemini tamamladıktan sonra Ok butonuna tıklıyoruz. Ardından görevlendirdiğimiz uçaklar İzmire gelmek için yola çıkıyor.
Şimdi bu uçak filosunun üzerine bir kez tıklıyoruz ve onu seçiyoruz.Seçimden sonra uçak filosunun kenarları kırmızı olacaktır resimdeki gibi.
Göreve dahil etmek için seçtiğimiz uçak filosunu hemen yan tarafta bulunan görev paneline sağ tıklayarak atıyoruz. Resimdeki gibi.
Bu anlatımda kullandığım Stratejik bombardıman uçağı olduğu için fazla görev çıkmayacak. Tek yapması gereken önemli stratejik bölgelere bomba atmak.Yeni filomuz sol kısımda gözükmeye başladıysa şuana kadar başarılı bir şekilde ilerlemişiz demektir.
Şimdi görev tayin edelim boşboş durmasınlar. Aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi uçakların görevleri farklıdır ve bize lazım olan görevi seçiyoruz.
Görev seçimini başarılı bir şekilde tamamladıysanız seçtiğiniz görev aktif olarak gözükecektir.Nasıl olduğunu anlamak için bir sonraki resime bakın.
Şimdi sol kısımdaki yeni uçak filomuza bir kez tıklıyoruz ve farklı bir bölgede göreve atıyoruz. Tıkladıktan sonra sol kısımda seçili olacaktır.
Dünya haritasından uçaklarımızı görevlendireceğimiz bölgeyi seçiyoruz. Ben bu anlatımda Stratejik bombardıman uçaklarını İtalya üzerinde görevlendirdim.
Bu işlemin ardından italyanın üzerinde yeni gönderdiğimiz filonun ikonunu göreceksiniz. Aktif savaşta iseniz uçaklarınız vakit kaybetmeden hedef bölgeye bombardımana başlayacaktır. Fakat henüz savaşta değilseniz uçaklarınız hazırda bekleyecek ve savaş durumunda bombardımana geçecektir.
Bütün Hearts Of Iron 4 hilelerine yine sitemiz aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Ara ara bazı yöntemleri sizlere anlatmak için böyle resimlianlatım yapacağım.Umarım anlatabilmişimdir. Resimlere tıklayarak en büyük boyda görüntüleyebilirsiniz.

1 yorum: